Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Microsoft Dynamics Business Central

De laatste van Microsoft Dynamics Business Central, luistert achter de schermen naar de naam 'versie 15'. Achter de schermen inderdaad want voor de eindgebruiker is de versienummer, net zoals bij vele andere cloud producten, ergens verborgen. Naadloze updates en upgrades weet je wel. Ontdek er alles over....

Goed, versie 15 dus. We leerden in Wenen, tijdens EMEA Directions dat deze versie niet langer de 'good old' Windows client kent. Voor een gebruiker rest dus nog de web client en de app voor gebruik op een tablet of telefoon, allemaal volgens het Modern Client concept. Mooie eenvoudige schermen die je echt wel de Windows client kunnen doen vergeten. Deze versie is wat betreft de web client gewoon goed, en men blijft verder werken om performantie en gebruiksgemak te optimaliseren.

Deze versie is op technologisch vlak de eerste zonder C/AL, maar met uitsluitend AL. Eén letter verschil maar (alweer) achter de schermen toch een flinke wijziging. Men voegde 2000 events toe om ervoor te zorgen dat partners als Harmonize It minder behoefte hebben om de base app aan te passen. Juist, de base app, Business Central (aka Dynamics NAV) is nu ook een app in AL. De events zorgen ervoor dat aanpassingen netjes naast de base app komen te staan, zodat dure upgrade trajecten langzaam maar zeker tot het verleden behoren.

Heel technisch allemaal, sorry. Is er iets functioneels? Jazeker al zijn er geen grote sprongen voorwaarts te noteren. De focus bij Microsoft ligt nog even op techniek en user interface. Maar goed, functioneel dus. Een filmpje zegt meer dan bladzijden tekst, toch?