Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Financiële resultaten Microsoft Q4 2021:
Cloud omzet stijgt en Dynamics 365-groei versnelt. Giga investeringen in cybersecurity.

2021 Q4 Resultaten

Microsoft Corp. maakte onlangs de financiele resultaten bekend voor het kwartaal eindigend op 30 juni 2021 met een omzet van $ 46,2 miljard (een stijging van 21% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar), bedrijfsopbrengsten van $ 19,1 miljard (een stijging van 42%) en een winst per aandeel van $ 2,17 (een stijging van 49%). De netto-inkomsten stegen met 47% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar en bedroegen $ 16,5 miljard.

"Toen we het boekjaar afsloten, leverden onze verkoopteams en partners een sterk kwartaal af met een top- en bottom-line groei van meer dan 20%, benadrukt door een groei van commerciële boekingen van 30% jaar over jaar", aldus Amy Hood, executive vice president en chief financial officer van Microsoft. "Onze commerciële cloud omzet groeide jaar over jaar met 36% tot $ 19,5 miljard." Microsoft en haar partner kanaal profiteren enorm van de boost van IT-investeringen die mede als gevolg van COVID-19 is ontstaan. De omzet van de moderne en innovatieve Dynamics 365 -oplossingen en clouddiensten steeg met 33% (tegenover 26% in het laatste kwartaal). En dat werd  vooral veroorzaakt door de Dynamics 365 cloud omzet groei van 49% (was 45%).

Opmerkelijk feit: de omzetgroei van Dynamics 365 is meer dan drie keer (!) sneller dan de  gemiddelde marktgroei voor ERP- en CRM-oplossingen.

De missie van Microsoft is om elke persoon en elke organisatie op de planeet in staat te stellen meer te bereiken. Deze voortdurende sterke financiële resultaten stellen Microsoft in staat om haar investeringen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en innovatie voort te zetten. Onderdeel van deze innovatie is de acquisitie van nieuwe technologische oplossingen en  veelbelovende start-ups. Een voorbeeld hiervan is de recente overname van learning marktplaats TakeLessons. Dit bedrijf helpt mensen zich te ontwikkelen door middel van online en offline cursussen. Dit is al de zesde overname van Microsoft in 2021.

Deze sterke financiële resultaten zijn goed nieuws voor alle huidige en toekomstige  Microsoft Dynamics 365-klanten.

 

Security investeringen

In de snel veranderende wereld van vandaag is de rol van IT belangrijker dan ooit tevoren. Organisaties werken tegenwoordig hard om zichzelf digitaal te transformeren, hun bedrijfsprocessen te moderniseren en uit te groeien tot klantgerichte organisaties. Aan de andere kant zien we ook de toenemende gevaren rond cyber veiligheid. Hier kunnen cloud oplossingen hun toegevoegde waarde bewijzen. Maar het maakt ook duidelijk dat de grote wereldwijde IT-bedrijven een enorme verantwoordelijkheid hebben ten opzichte van hun huidige en toekomstige klanten.  

De Amerikaanse president Joe Biden heeft technologie bedrijven en financiële instellingen gevraagd meer te doen op het gebied van cybersecurity. "Het is een kwestie van nationale veiligheid". 

Microsoft heeft onlangs besloten om haar investeringen in cybersecurity sterk te verhogen. Het bedrijf publiceerde plannen om voor dit belangrijke thema in de komende vijf jaar $ 20 miljard (ongeveer Euro 17 miljard) uit te geven. Dat is vier keer de omvang van de investering die de onderneming eerder had gepland. "Microsoft zal de komende 5 jaar $ 20 miljard investeren om onze security oplossingen verder te verbeteren. Daarnaast investeren wij $ 150 miljoen om Amerikaanse overheidsinstanties te helpen de beveiliging te upgraden en ons partner netwerk voor cybersecurity trainingen verder uit te breiden", aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft.  Cybersecurity is voor Microsofr een sterk groeiende business die momenteel al meer dan $ 10 miljard aan jaarlijkse inkomsten genereert.

Als jij vandaag een Microsoft-klant bent, is deze aankondiging goed nieuws voor jou! Je kunt immers rekenen op Microsoft als een enthousiaste en gemotiveerde organisatie met een focus op het ontwerpen, bouwen, implementeren en ondersteunen van veilige applicaties. Inclusief alle oplossingen die onder het merk Dynamics 365 zijn gegroepeerd. 

Als jij nog geen Microsoft-klant bent, maar je zorgen maakt over de beveiliging van jouw huidige oplossingen en organisatie, moet je de implementatie van een cloud gebaseerde Microsoft Dynamics 365-oplossing zeker in overweging nemen.  Het ontzorgen speelt hier een grote rol. Als KMO is het vrijwel onmogelijk geworden om zelf een beveiliging te voorzien die in de buurt komt van wat grote partners als Microsoft aanbieden.