Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Christiaens

Christiaens neemt een participatie in Harmonize It, en bundelt zo de krachten met een sterke sectorgenoot met focus op Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Het verschil maken voor kleine en middelgrote ondernemingen in hun digitale transformatie staat centraal.

 

Passendale en Gent, 3 december 2021

 

De investeringsmaatschappij Sofindev ging in juni 2020 een partnership aan met de familie Christiaens en stapte in het kapitaal van Christiaens met de bedoeling om de al sterke groei van de onderneming nog te versnellen. Zoals toen al aangekondigd, zou verder ingezet worden op de uitbreiding van het bestaande team en de competenties van Christiaens, maar behoren strategische partnerships ook tot de groeipistes. Dit mondt nu uit in de investering in Harmonize It.

 

De combinatie van Christiaens en Harmonize It realiseert een groepsomzet van 20 miljoen euro, met  70 medewerkers, met wie ze meer dan 660 klanten ondersteunt vanuit de locaties Passendale en Gent. Samen staan Christiaens en Harmonize It voor  een groep die klaar is om ondernemingen maximaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie en de verandering die dat met zich meebrengt. Beide bedrijven richten zich tot de ‘mid-market’-bedrijven en bieden oplossingen aan voor Enterprise Resource Planning (ERP), Business Intelligence (BI) en IT-infrastructuuroplossingen.  

 

De vennoten van Harmonize It blijven allemaal aan boord als aandeelhouder én als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse operationele leiding van hun organisaties. De twee bedrijven van de groep behouden elk hun eigen identiteit en zelfstandigheid maar gaan nauwer samenwerken om hun klanten nog beter te kunnen ondersteunen en hun medewerkers nog meer mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen.

 

Naast een breed generiek aanbod van software oplossingen voor bedrijfsapplicaties en ondersteunende diensten, focust de groep met diepgaande sectorexpertise op de volgende verticale markten: Boekhouding, Productie, Voeding, Handel & Logistiek, en Chemie. Bovendien wordt dit aangevuld met een brede IT-infrastructuurexpertise (On Premise, Cloud, Hybride) en aanverwante managed services.

 

Over Christiaens (www.christiaens.net)

Christiaens viert in 2022 haar 40-jarig bestaan. Dankzij die jarenlange ervaring, de vele implementaties van Microsoft Dynamics 365 Business Central en eigen ontwikkelde apps – waaronder ‘BoCount’ Dynamics – bij meer dan 600 klanten, in een brede waaier van sectoren, heeft het bedrijf een heel sterke positie in West- en Oost-Vlaanderen. Naast de financiële en ERP-oplossingen levert Christiaens ook IT-infrastructuuroplossingen, met hardware, systeemsoftware, back-up, cloud, virtualisatie, netwerkbeheer, IT-security en bijhorende managed services.

 

Over Harmonize It (www.harmonize-it.be)

Harmonize It is dé referentie voor ERP in de chemie. Chemische distributie- en productiebedrijven maken gebruik van de ChemDis app in combinatie met Microsoft Dynamics 365 Business Central om financiële en logistieke processen te verbeteren. Op vandaag verzorgt ChemDis dagelijks het gebruiksgemak bij 60 klanten en meer dan 2.000 gebruikers. Harmonize It blinkt uit in knowhow nodig om ERP implementaties in de chemiesector succesvol uit te kunnen voeren. De functionele en technische consultants kunnen door die sectorspecifieke strategie excelleren in kennis rond dit domein. De uitvalsbasis is Gent, en de focus is de Belgische markt, al heeft Harmonize It ervaring met internationale implementaties in meer dan 20 landen.

 

Over Sofindev (www.sofindev.com)

Sofindev is sinds 1991 een toonaangevende onafhankelijke private equity onderneming, gespecialiseerd in buy-out en groeikapitaal voor kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. De Sofindev fondsen hebben meer dan 300 MEUR kapitaal geïnvesteerd in ruim 50 kleine en middelgrote bedrijven. Momenteel beheert het Sofindev Management team het Sofindev IV fonds (°2015) met een toegezegd kapitaal van 107 MEUR en het  Sofindev V fonds (°december 2019), met totale toezeggingen van 170 MEUR. Net als Sofindev IV realiseert Sofindev V investeringen in het kapitaal van succesvolle kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux, in partnership met de ondernemers en management teams van deze bedrijven, ter ondersteuning van hun verdere groei.

 

Alexander, Olivier en Marc Christiaens (Christiaens)

Christiaens was al één van de grotere spelers in de Belgische markt en de combinatie met Harmonize It doet een groep ontstaan die tot de sterkste Microsoft Dynamics spelers in België gerekend mag worden. Samen bieden we onze klanten een zeer uitgebreide ervaring op het gebied van Business Central ERP-implementaties en verruimen we onze reeds verregaande sectorkennis en sectorspecifiek aanbod. Dit is een eerste stap in een ruimere consolidatie van onze markt, die nog zeer gefragmenteerd is en waarin wij samen proactief willen handelen. Wij beschouwen onze klanten als partners op lange termijn en kijken ernaar uit om die partnerships nog verder te versterken. Met de ervaring en steun van Sofindev zijn we goed gewapend om de groep verder te laten groeien en ontwikkelen door een nog beter en completer aanbod te bieden aan onze klanten.

 

Gunther Coppens, Steven Debruyne en Hendrik Bauwens (Harmonize It)

“Met de steun van Christiaens zijn we uitstekend gepositioneerd om onze klanten een totaalaanbod te leveren op het vlak van bedrijfsapplicaties en infrastructuur. Voor klanten die dit wensen kunnen we een ‘one stop shop’ zijn voor bedrijfsapplicaties en infrastructuur.

Minstens even belangrijk zijn de mogelijkheden die we kunnen aanbieden aan huidige en toekomstige medewerkers. Harmonize It is wat het is door de enorme inzet van onze mensen. In deze groep zijn er tal van opportuniteiten om je als individu verder te ontplooien. Dit opent heel wat mogelijkheden naar opleidingen, locaties of delen van kennis. Ook voor hen is dit een heel erg positieve stap.

 

Jan Camerlynck en Sven Vandewiele (Sofindev)

“Deze krachtenbundeling met Harmonize It creëert een sterke groep, vanuit de sterke en solide groeier die Christiaens al was in de wereld van bedrijfssoftware van Microsoft. Beide bedrijven hebben elk een uitstekende reputatie op het gebied van business software-implementaties met een focus op Microsoft Dynamics 365 en andere software, gecombineerd met intern ontwikkelde horizontale en verticale oplossingen. Dit partnership tussen Christiaens en Harmonize It past perfect binnen onze strategie om de groei van toonaangevende ondernemingen te ondersteunen.