Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

Jouw ERP systeem: een aanzienlijk aantal mensen registreren minutieus alle transacties: verkopen, inkopen, magazijnbewegingen en bewerkingen in productie.

KPI's rapporteren blijft echter vaak een moeilijk vraagstuk. Moet dat wel? En als het dan al moet, heb je dan geen volledig uitgebouwd datawarehouse of een BI oplossing nodig?

Meten is weten

Een cliché dat al enige tijd mee gaat uiteraard, een waarheid als een koe. Meten om te weten is wellicht een betere zin, want je kunt niet relevante zaken meten, en dan weet je uiteraard niks. En niet alles wat waardevol is, is meetbaar.

Nu in ieder geval: de juiste en de belangrijke punten voor een organisatie meten haalt het subjectieve uit discussies. De juiste dingen meten voegt waarde toe. Het zorgt voor focus. Het is vaak zo dat gewoon door aandacht op iets te vestigen, en mensen te laten zien dat iets gemeten wordt … dat iets, de KPI, zonder al teveel inspanning gewoon beter wordt.

Jet Reports voor Dynamics NAV

Een laagdrempelige BI - of rapporterings oplossing is zonder twijfel Jet Reports. M.b.v. Jet Reports ben je in staat om alle NAV data te bekijken en er formules op los te laten. Formules die je management rapportering verzorgen en automatiseren.

Een voorbeeld

Een voorbeeld met betrekking tot een KPI die belangrijk is voor klantentevredenheid. Hoeveel van je leveringen doe je op tijd, en in welke mate zijn je leveringen volledig?

Door het vergelijken van een effectieve verzenddatum t.o.v. een verzochte verzenddatum, effectieve t.o.v. initiële verwachte hoeveelheden, kan men gaan berekenen hoeveel van je leveringen op tijd de deur uit gaan en hoeveel van die leveringen er ook de correcte hoeveelheid hadden.

Uiteraard slechts een voorbeeld, maar meteen een aardig bewijs dat het rapporteren van KPI's intern en extern visualiseert of de onderneming wel in de goede richting evolueert, of dat er bijsturing nodig is.

Vragen rond rapportering in Microsoft Dynamics NAV, contacteer ons vrijblijvend.