Bel ons

+32 9 336 39 42

We vertellen u graag meer

2021 Was een geweldig jaar voor Dynamics 365 Business Central, Microsofts vlaggenschip ERP-oplossing voor de KMO markt.

In het afgelopen jaar groeide het aantal organisaties dat deze moderne oplossing  gebruikt spectaculair en verdubbelde tot meer dan 22.000, we hebben het hier over BC Online uiteraard. De on premise NAV en BC implementaties zijn ongeveer een 20-voud van deze. Microsoft meldde ook grote vooruitgang in de beschikbaarheid van de oplossing wereldwijd, in de beschikbaarheid van gecertificeerde extensies en in het aantal actieve verkooppartners. 2021 Was dus echt het doorbraakjaar voor Business Central. En het lijkt er op dat 2022 nog veel meer in petto heeft!

Organisaties die op zoek zijn naar een nieuwe ERP-oplossing kunnen tegenwoordig uit een uitgebreid aanbod kiezen. Maar kiezen is niet eenvoudig. En in de super competitieve en steeds digitalere wereld van vandaag kan geen enkele organisatie zich fouten in hun selectieproces veroorloven. Je koopt en implementeert dit soort oplossingen immers voor vele jaren? Dat maakt het dus nog belangrijker om te kiezen voor een oplossing met een veelbelovende toekomst.

Met de start van een nieuw jaar leek het ons een goed idee om een overzicht te geven van de vooruitgang die Microsoft in het jaar 2021 met Business Central heeft geboekt.

Hier zijn enkele van de meest opvallende aspecten van de markt acceptatie, gerealiseerde groei en vooruitzichten.

 

  • Microsoft rapporteerde een spectaculaire groei van het aantal Business Central klanten van 11.000 aan het begin van het jaar tot meer dan 22.000 aan het einde van het jaar. Dat is een groei van 100 procent! Nogmaals, dit betreft de online implementaties. On premise implementaties... ongeveer een 20-voud van dit!

 

  • Het groei potentieel van software systemen is mede afhankelijk van de beschikbaarheid. Business Central is nu beschikbaar in 69 gelokaliseerde versies over de hele wereld. En dat is een stijging van liefst 40 procent ten opzichte van het begin van 2021.

 

  • Business Central is een generieke ERP oplossing die geschikt wordt gemaakt voor klanten door het toevoegen van specifieke, branche gerichte partner oplossingen. Deze oplossingen worden extensies genoemd. ChemDis van Harmonize It, BoCount van Christiaens zijn voorbeelden van deze. In 2021 groeide het aantal gecertificeerde extensies in AppSource met 32 procent tot ruim 1.850. Als nuance maken we hierbij dat 1.850 extensies misschien van het goede teveel is, wetende dat dit het startpunt is... waar eindigt dit. Hoe kan u het bos door de bomen nog zien. Gelukkig heb je daarvoor steengoede partners als Harmonize It en Christiaens.

 

  • Business Central wordt exclusief verkocht en geïmplementeerd door gespecialiseerde Microsoft partners. In 2021 groeide het aantal actieve partners met maar liefst 65 procent tot ruim 3.500. Hier dezelfde bemerking, de lat ligt waarschijnlijk lager versus vroeger. Kies aub voor een partner met ruime sector specifieke ervaring. Iemand die Office 365 kan activeren is niet noodzakelijk de meest geschikte partij om een Business Central te implementeren.

 

Een andere belangrijke mijlpaal in 2021 was Microsoft’s publicatie van haar gedurfde ambities. Het bedrijf verklaarde dat het Business Central tot de beste en de meest veilige ERP-oplossing ter wereld wil maken.

Als jij overweegt om jullie huidige ERP-oplossing in 2022 te moderniseren doe jij jezelf een groot plezier door Microsoft Dynamics 365 Business Central een serieuze positie op jullie shortlist te geven.